Terug

ADOS-2

ADOS-2 Verdiepingstraining

De ADOS-2 Verdiepingstraining

De ADOS-2 Verdiepingstraining bestaat uit drie dagen. In de eerste twee trainingsdagen wordt verder geoefend met het scoren van de modules 1 tot en met 4 van de ADOS-2. Dit gebeurt op basis van internationale DVD's (Engelstalig) om een scoring te behalen die zo dicht mogelijk ligt bij de internationale consensus. Tevens wordt in deze training aandacht besteed aan de validiteit en betrouwbaarheid van de ADOS-2 en aan het onderzoek ernaar in binnen- en buitenland.

Voorbereiding:

Voorafgaand aan de verdiepingstraining neemt u binnen uw eigen organisatie/instelling (bij een cliënt) twee van de vier modules (dus module 1 of 2 en module 3 of 4) af. Deze afnames, incl. moduleboekjes neemt u op DVD of USB- stick mee naar de training. De afnames worden in de training gebruikt om standaardisatie van de ADOS afname verder uit te werken. Wij verwachten geen perfecte afname, maar bieden u de kans om van uw eigen en de afnamen van andere deelnemers te leren. Er zullen tijdens de training kleine stukjes uit uw afname worden bekeken en daarop krijg u feedback. U kunt dus vooraf al nadenken over welke stukjes u wilt laten zien.

De derde dag van deze training bestaat uit toetsing van afname en scoring. Voor het toetsen van de afname levert u een afname incl. moduleboekje in van module 1 of 2 en een afname incl. moduleboekje van module 3 of 4. Deze worden beoordeeld en voorzien van feedback.
Daarnaast gaat u twee afnames scoren, een van module 1 of 2 en een afname van module 3 of 4. De scores worden ingenomen en vergeleken met de consensusscore.

Materiaal:

Voor de ADOS-2 Verdiepingstraining dient de cursist te beschikken over onderstaand materiaal, dit materiaal is al voor de basiscursus aangeschaft:

  • ADOS-2-moduleboekjes, van alle modules, met uitzondering van de Peutermodule.
  • ADOS-2-handleiding (geheel Nederlandstalig).
  • ADOS-2-testkit, bevat alle (spel)materialen die nodig zijn voor afname van alle modules

Deze materialen zijn te bestellen via: www.hogrefe.nl
 

Voor wie

Psychologen, orthopedagogen en psychiaters die de ADOS-2 Basistraining hebben afgerond.

Trainingsdata en aanmelden
De data van de 3-daagse training in 2019 staan nog niet definitief vast, maar zullen vallen in: 

November 2019, met een terugkomdag in januari 2020.
Locatie: nader te bepalen

Kosten
Deelname kost € 1.595,- per persoon. Dit bedrag is inclusief lunch en materiaal dat tijdens de training gebruikt wordt.
Medewerkers van deelnemende organisaties nemen tegen een gereduceerd tarief deel.

Inschrijven is mogelijk via het aanmeldformulier.