Terug

ADOS-2

ADOS-2 Verdiepingstraining

De ADOS-2 Verdiepingstraining

De ADOS-2 Verdiepingstraining bestaat uit drie dagen. In de eerste twee trainingsdagen wordt verder geoefend met het scoren van de modules 1 tot en met 4 van de ADOS-2. Dit gebeurt op basis van internationale DVD's (Engelstalig) om een scoring te behalen die zo dicht mogelijk ligt bij de internationale consensus. Tevens wordt in deze training aandacht besteed aan de validiteit en betrouwbaarheid van de ADOS-2 en aan het onderzoek ernaar in binnen- en buitenland.

Voorbereiding:

Voorafgaand aan de verdiepingstraining neemt u binnen uw eigen organisatie/instelling (bij een cliƫnt) twee van de vier modules (dus module 1 of 2 en module 3 of 4) af. Deze afnames, incl. moduleboekjes neemt u op DVD of USB- stick mee naar de training. De afnames worden in de training gebruikt om standaardisatie van de ADOS afname verder uit te werken. Wij verwachten geen perfecte afname, maar bieden u de kans om van uw eigen en de afnamen van andere deelnemers te leren. Er zullen tijdens de training kleine stukjes uit uw afname worden bekeken en daarop krijg u feedback. U kunt dus vooraf al nadenken over welke stukjes u wilt laten zien.

De derde dag van deze training bestaat uit toetsing van afname en scoring. Voor het toetsen van de afname levert u een afname incl. moduleboekje in van module 1 of 2 en een afname incl. moduleboekje van module 3 of 4. Deze worden beoordeeld en voorzien van feedback.
Daarnaast gaat u twee afnames scoren, een van module 1 of 2 en een afname van module 3 of 4. De scores worden ingenomen en vergeleken met de consensusscore.

Materiaal:

Voor de ADOS-2 Verdiepingstraining dient de cursist te beschikken over onderstaand materiaal, dit materiaal is al voor de basiscursus aangeschaft:

  • ADOS-2-moduleboekjes, van alle modules, met uitzondering van de Peutermodule.
  • ADOS-2-handleiding (geheel Nederlandstalig).
  • ADOS-2-testkit, bevat alle (spel)materialen die nodig zijn voor afname van alle modules

Deze materialen zijn te bestellen via: www.hogrefe.nl
 

Voor wie

Psychologen, orthopedagogen en psychiaters die de ADOS-2 Basistraining hebben afgerond.

 

Aanmelding en praktische informatie
Met ingang van 2017 bundelen het Yulius Autisme Expertisecentrum en het trainerscollectief rond de ADOS-2 van Accare, Karakter en UMC Utrecht hun krachten. Beide organiseerden tot nu toe separaat de Trainingen ADOS-2, maar werkten in de praktijk al regelmatig samen. Het samen organiseren van trainingen voor behandelaars en onderzoekers is een logische stap. De betrokken trainers en managers zijn erg verheugd over de nieuwe samenwerking. De kwaliteitsstandaard wordt hiermee nog beter gewaarborgd en het aanbod van de trainingen verruimd. Met de start van deze samenwerking per 2017 kunnen we de trainingen tegen een scherper tarief aanbieden en medewerkers van de betrokken organisaties profiteren hier extra van. De organisatie wordt verzorgd door Accare Opleidingen, namens de vijf organisaties.

De nieuwe tarieven en informatie over de ADOS-2 trainingen vind je op de website van Accare. U kunt zich via deze website ook inschrijven voor de training.