Terug

Trainingen

Autisme en Eetproblemen

Eten kan voor kinderen met autisme om verschillende redenen een complexe opdracht zijn. Niet alleen de mondmotorische vaardigheden om te kunnen eten, maar ook de sensorische informatieverwerking, het autistisch denken en omgevingsfactoren kunnen van invloed zijn op het (eet)gedrag van kinderen met een autismespectrumstoornis.

Het Autisme Expertisecentrum organiseert studiedagen voor professionals over  eetproblemen en de invloed van sensorische informatieverwerking. Tijdens de studiedag geven Annemiek van Maanen (verpleegkundig specialist) en Frieda Boudesteijn (gewichtsconsulente & trainer en ontwikkelaar van cursussen en trainingen) uitleg over eetproblemen bij kinderen en jongeren bij wie ook ggz-problematiek speelt. Zij staan stil bij de mogelijke invloed van de sensorische informatieverwerking en nemen je mee op reis langs de zintuigen. Ook wordt de mogelijk invloed van het autistisch denken op het eetgedrag besproken en wordt uitleg gegeven over de diagnostiek en afname van de Sensory Profile. Tot slot is er ruimte voor vragen en casuïstiek.

Wil je meer weten over eetproblemen bij kinderen met ggz-problematiek? Of wil je meer weten over de sensorische informatieverwerking en hoe deze van invloed kan zijn op het (eet)gedrag van kinderen? Meld je dan aan voor één van de studiedagen via het aanmeldformulier.

De studiedagen vinden plaats op:

  • Vol  inschrijven niet meer mogelijk 11 april 2019 (locatie: Hellingen 21 te Dordrecht)
  • Dinsdag 17 september 2019  (locatie Hellingen 21, Dordecht)

Voor wie
Deze studiedag is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over eetproblemen en sensorische informatieverwerking bij kinderen en jongeren met autisme.

Kosten
€ 208,- per persoon. Een lunch is inbegrepen.

 

MELD JE AAN